Programmer

Opera i Rebild 2023

Program 2023

Eventyrlige fortællinger og fantasifulde intriger

Velkommen til Opera i Rebild, som vi i år kan afholde for 21. gang. Vi glæder os til at præsentere et, sammen med vores stjernesolister, spændende program, der har fat i de helt store følelser.

Titlen i år er: Eventyrlige fortællinger og fantasifulde intriger. Det emmer af ulykkelig kærlighed, jalousi, svig og mord, men også af stor venskab og heltemodige bedrifter.

Vi har udvalgt det bedste af det bedste fra det klassiske repertoire af Verdi, Wagner, Bizet, Tchaikovsky og i anden del af programmet, skal vi høre toner fra det store amerikanske musical-repertoire af Bernstein, Kern og Hammerstein.

I programmet indgår også Rebild Musikpris. Den tildeles en talentfuld nordjysk musiker, der har gjort sig særligt bemærket. Prisen er på 25.000 kr.

Medvirkende solister i 2023 er:

Nicolai Elsberg

Født i 1989. Opvokset i Skovshoved.

Uddannet musiker og sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2014. Nicolai var som rytmisk sanger en del af det anmelderroste band Spillemændene.

Har siden 2016 studeret klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Har i kraft af sin fortid i den rytmiske musik medvirket i flere cross-over-projekter, bl.a. med bandet Efterklang, og har været solist i uropførelser af Karsten Fundal og Rasmus Zwicki.

I sommeren 2019 var han en del af Festival D’Aix-en-Provence’s Voice Recidency og sang ’Il Commendatore’ i Christian Lollikes nyfortolkning af Mozarts Don Giovanni.

I 2019 kunne han ligeledes opleves som ’Colline’ i Copenhagen Opera Festivals produktion af Puccinis La Boheme på Østre Gasværk.

Nicolai Elsberg debuterede på Det Kgl. Teater i marts 2020, som ’Plutone’ i Monteverdis opera Orfeus.

Modtog i 2020 Dronning Ingrids Hæderslegat på 250.000 kroner.

Er fra 2020 en del af Det Kongelige Teaters solistensemble hvor hans første rolle bliver Sarastro i Mozarts Tryllefløjten.

Kilde: https://www.sonningmusik.dk/nicolai-elsberg/

Gina Gloria Tronel

Gina Gloria Tronel voksede op i en musikalsk familie og begyndte sine musikalske studier på Jacques Thibaud-konservatoriet i Bordeaux, Frankrig. Fra en tidlig alder studerede hun klaver, klassisk dans og sang i børnekoret på National Opera of Bordeaux. Disse oplevelser førte hende naturligt hen mod lyrisk kunst. 

Sammen med sine sangstudier på National University of Music i Bukarest har hun siden 2015 samarbejdet med Comic Opera of Bukarest, hvor hun optræder i roller som Nattens Dronning ( Die Zauberflöte ), Despina ( Cosi fan tutte ) , Blonde ( Die Entführung aus dem Serail ), og Madame Herz ( Der Schauspieldirektor )

I 2017 modtog hun sin Master of Arts in Music med højeste udmærkelser fra det kongelige konservatorium i Antwerpen, Belgien. I september 2018 debuterede hun som Jemmy i G. Rossinis opera Guillaume Tell i Schweiz og fortsatte året ved at blive medlem af European Opera Academy i Firenze, Italien, hvor hun for at afslutte sine studier opførte Nattens Dronning i en børneforestilling af Die Zauberflöte  på Maggio Musicale Fiorentino.

Kilde: https://www.gloriatronel.com/

Jens Søndergaard

Jens Søndergaard er uddannet fra Operaakademiet i 2003 og debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 2005.

Fra 2004-2007 var Jens ansat som en del af solistensemblet på Das Deutsche Nationaltheater Weimar. Han har siden 2007 arbejdet som freelance og medvirket som gæst i produktioner hos Oper Halle, Den Norske Opera, St. Gallen, Den Jyske Opera, Operaen i Midten, Århus Sommeropera, Undergrunden, Den Fynske Opera, Det Kgl. Teater samt Den Ny Opera i Esbjerg. I august 2020 blev Jens fast medlem af solist-ensemblet på Det Kgl. Teater.

Derudover har Jens en omfattende karriere som koncertsanger.

Priser:

Ålborg Operapris for Årets Sanger 2013

Modtager af Aksel Schiøtz Prisen 2015

Modtager af Operaens Venners Pris Kbh 2020

Kilde: https://www.dkdm.dk/da/employee/jens-soendergaard

Derudover medvirker:

Kammerkoret, Coro Misto, konferencier Preben Kristensen og Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Giordano Bellincampi.

Programmer